zondag 6 januari 2013

Kinderboekenweek & Whaa: Love at first sight


Toen de Bibliotheek bij ons kantoor aanklopte met het aanbod om bij te dragen aan de Kinderboekenweek was het ‘love at first sight’! Het thema van dit literair spektakel was “hallo wereld” en stond helemaal in het teken van kinderen de wereld in al haar kleur en vorm te laten ontdekken. Het gebruik van literatuur om kinderen nieuwsgierig te maken en in contact te brengen met andere culturen is precies waar de Whaa 100% voor staat: Kunst om mensen te verbinden. Samenwerken dus!
 
In overleg werd besloten dat wij ons oosters theehuis in twee bibliotheken zouden inrichten. De omgeving van het oosterse theehuis opent voor de kinderen een spannende belevingswereld vol ontdekking. Het theehuis vormde de ideale plek voor kinderen om eten te ontdekken in samenwerking met Wereldvrouwen, om zichzelf te verliezen in een verhaal, om kleding te maken en te showen: om culturele ontdekking te vertalen naar zichzelf.

Stichting Whaa ontwikkelde en begeleidde speciaal voor de Kinderboekenweek een workshop blogschrijven. De kinderen werden uitgedaagd een ontdekkingsreis aan te gaan met de wereld. We werkten met beelden van bekende of onbekende mensen, gebruiken en culturen. Hierover fantaseerden zij op unieke en eigenwijze manier hun verhaal. De prachtige verhalen van onze jonge auteurs zijn terug te lezen op http://kinderboekenweekblogschrijven.blogspot.nl/.
 
Met veel trots kijken wij terug op een succesvolle samenwerking binnen de Kinderboekenweek. Door literatuur te gebruiken om kinderen met elkaar en elkaars werelden te verbinden zien we dat onze toekomstige generatie begrijpt dat iedereen een stem heeft én verdient. De wereld is soms mooi, of spannend, moeilijk, leuk, eng, of uitdagend, maar het belangrijkste is dat die wereld van iedereen is: Hallo wereld!











 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten